Reklama
 
Blog | Lucie Vacková

Jak si správně užít vedro a nepadnout

Milí čtenáři, zdá se, že i k nám paprsky slunce překonaly světelné roky! Pojďme si je užít! Žádné nářky typu "takové vedro je jako zase moc"! 

Jsem ráda, že vtipy ražení „Těším se na léto, prý je to ten nejkrásnější den v roce.“ nenabydou platnosti.. Možná se vymezí na celý týden!

Nicméně, přestože se tento stav bude týkat třeba jen pár dní, shrňme si pár opatření, která je vhodné ve vedrech dodržovat, abychom si ho na krásno mohli užít! 
Rozhodně se vyhněte namáhavým činnostem například typu žehlení. Zrovna to kamarádka uvedla jako „excuse“, proč se dnes rozhodně nemůže připojit „na jedno“ malé orosené. What?!
Nezapomínejte, že jsou to právě přední odborníci, kteří se shodnují na nevhodnosti provádění jakékoli fyzické námahy v horkých dnech. Sem klidně zařaďme i žehlení. Pokud tedy nestojíte o to, mít nohy jak konve… Navíc vysoká teplota a horké páry mohou mít za následek přehřátí organismu, což by mohlo vést k tomu, že to nestihnete vyžehlit ani za týden. Kromě toho hromada nevyžehleného prádla nemá – bohužel – nožičky, takže vám neuteče.
Myslete na své zdraví i zdravou mysl! Pobyt venku na čerstvém vzduchu je od nepaměti považován za prvek zdravého životního stylu! Po celodenním sezení v kanclu, značka ideál! 
Tekutiny – nebraňte zvýšenému příjmu tekutin! Zařaďte klidně jednu jednotku v podobě zlatavého moku. Nejenže malé orosoné může být právě vaší  doporučenou denní dávkou alkoholu, ale také vás krásně osvěží, čímž nabudí  vaše smysly, což následně velice ocení rodinní příslušníci. Jak jednoduchý algoritmus!
Pokrývka hlavy! Šátky, kšiltovky, turbany, víceméně cokoli, co zabrání odlišnému působku alkoholu než který jsem uvedla výše. Totiž, že by se to doma mohlo odvíjet dle algoritmu zcela jiného! 
A ve stínu pod fíky ve společnosti dobrých lidí se vliv na vaše duševní zdraví uzavře jako kruh… už se jen vznést na ten malý obláček přímo nad hlavou…

Zkrátka krásné dny je důležité si užít! (o vlivu slunečních paprsků dopadajících na vaší, krémem chráněnou, pokožku, následné syntéze vitamínu D, jeho vlivu na metabolismus fosforu a vápníku a stavbu kostí jindy 😉

Mařenko! V 19.00 na Letný!! 

Reklama